Adalet Bakanlığı tarafından 20 ağustos 2016 tarihinde personel alımı yapılacağı duyuruldu. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu 4/b maddesi uyarınca 1560 Söleşmeli, 4/a maddesi uyarınca 23 kadrolu zabıt katibi alınacağı duyuruldu.

Adaylar sadece tek bir unvan, kadro veya pozisyon için tek bir adalet komisyonuna başvuru yapabileceklerdir. Başvurular 22 Ağustos 2016 - 05 Eylül 2016 tarihleri arasında sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir.

Lisans mezunları için KPSS-2016, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2014 puanları geçerlidir. lisans mezunları için 1 Ocak 1981, önlisans ve ortaöğretim mezunları için 1 Ocak 1979 ve sonrası doğumlu olanlar ilana başvurabilecektir.

Sözleşmeli zabıt kâtibi pozisyonlarında istihdam edilebilmek ve zabıt kâtibi kadrosuna atanabilmek için ; En az lise veya dengi okul mezunu olup,daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. Uygulama sınavında daktilo veya ilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, KPSS sınavından en az 70 puan almış olmak şart. Uygulama sınacı 01 Ekim 2016 tarihinde yapılacaktır. Uygulama sınavı başarı ile geçenler arasından ilan edilen kadronun pozisyonun 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

Başvuru için gerekli belgeler:
a) Başvuru formu (Adalet komisyonları ve Bakanlığın internet sitesinden (EK–3) temin edilecektir),
b) Öğrenim belgesininaslıveya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği,
c) Lisans mezunları için KPSS-2016, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2014 sınav sonuç belgesinin aslı veya bilgisayar çıktısı ya da komisyon başkanlığınca onaylı örneği,
d) Zabıt kâtibi unvanı için; Bilgisayar veya daktilografi dersini başarıyla tamamladığını gösteren sertifika ya da fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olduğuna dair belgenin aslı, noter veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği,
e) Şoför unvanı için;Sürücü belgesinin fotokopisi (komisyon başkanlığınca onaylanacaktır),
f) Kaloriferci ve aşçı unvanları için; Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kalorifercilik veya aşçılık kurslardan mezun olunduğuna dair diploma veya bu branşlara ilişkin sertifikanın aslı, noter veya komisyon başkanlığınca ya da ilgili öğretim kurumunca onaylı örneği,
g) Adayların eşlerinin iş durumlarına ilişkin dilekçe şeklinde beyan,
h) Sözlü sınava katılmaya hak kazananlar ayrıca,adalet komisyonlarından temin edecekleriGüvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinin 12 nci maddesine uygun olarak doldurulacak Arşiv Araştırması Formunu, İbraz etmek zorundadırlar.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos 2016 tarihinde 3.721 personel alım ilanı yayınlandı. Başvurular 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 günü mesai saati bitiminde sona erecektir. 

Comments powered by CComment