İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan ‘Online Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması’ ile Türkiye geneli resmi/özel tüm lise ve dengi okullarda 11. ve 12. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin hukuki bir olayın iddia ve savunma taraflarını canlandıracakları ve böylece ikna ve ifade yeteneklerini geliştirecekleri, aynı zamanda hukuk alanında çalışmayı deneyimleme fırsatı yakalayacakları bir yarışmadır.

 Yarışmanın Teması – Sosyal Medya Suçları

Kısaca sosyal medya olarak adlandırdığımız, çeşitli sosyal ağlarda devam eden insan ilişkileri zaman zaman konusu suç oluşturacak biçimlere bürünebilmektedir. Sosyal medyada işlenebilen suçlar, bilişim suçlarından farklı olup, daha çok bilişim vasıtalı suçlar olarak değerlendirilmektedir. Nitekim, günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan hakaret, tehdit, kişisel verilerin paylaşılması gibi suçlar, sosyal ağlar üzerinde de sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.

Yarışma Takvimi

28 Mayıs 2021 - Son Başvuru Tarihi

30 Mayıs 2021 - Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı

06 Haziran 2021 - Birinci Tur Yarışmaları

13 Haziran 2021 - Final Turu Yarışmaları

1. Tur Yarışma Sonuçları Açıklandı!

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen II. Liselerarası Kurgusal Dava Yarışması’nda Final Turuna kalmaya hak kazanan takımlara dair yapılan sehven hata düzeltilip nihai liste alfabetik sıra ile aşağıda sunulmaktadır:

  •  Adıyaman Altınşehir Anadolu Lisesi – Altınşehir
  • Denizli Seviye Okulları – Düğmesi Kirtiler
  • İzmir Atatürk Lisesi – Adalet Takımı
  • Kandilli Kız Lisesi – KKL
  • Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi – Themis’in Çocukları

Takımların 13.06.2021 tarihinde yarışmaya katılım zamanları ilerleyen günlerde ilan edilecek olup Final Turu için hazırlanan olay dikkate alınacaktır.

ÖNEMLİ:

1- Yarışmanın 1. tur ve final turu kurgusal dava konuları İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından belirlenecek olup, yarışmacılar belirlenen örnek davalar üzerinden çalışmalarını sürdüreceklerdir.
2- Takımlar yalnızca belirlenen kurgusal davalar kapsamında oluşturdukları iddia ve savunma makamlarını en iyi ve etkili şekilde canlandırarak performans sergileyeceklerdir. Juri takımları davaya bakış açıları, takım üyelerinin canlandırma performanlarını ve hukuki temellere uygunluğunu değerlendirerek puanlayacaklardır.

Comments powered by CComment