-ABD’nin Kuzey Karolina eyaletinde bulunan Duke Üniversitesi’nden Epidemiyoloji Uzmanı Profesör Greg Gray, hava sıcaklıklarının artmasının, virüsün etkisinin ve yayılma hızının azalmasında rol oynayabileceğini öne sürmüştü. Ancak, Almanya’da Berlin Charite Viroloji Enstitüsü Başkanı Christian Drosten, ABD’de yapılan çalışmaların sonuçlarında, koronavirüsün yayılması ya da etkisinin hava sıcaklıklarının artmasıyla azalacağına ilişkin bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

-MEB’e bağlı anasınıfı , anaokulu, illköğretim ve ortaöğretim ve lise için 16 mart 27 mart arası tatil kararı verildi.

-23 Mart 27 Mart 2020 tarihleri arasında öğrenciler EBA ve TRT ekranlarından uzaktan eğitim alacaklar. Eba eğitim portalına bu linkten ulaşabilirsiniz. Maalesef Adalet alanı mesleki eğitim dersleri için kaynak ve eğitim materyalleri yok denilecek kadar az. Ama kültür dersleri için tüm öğrencilerimizin EBA portalına giriş yapmasını tavsiye ederiz. 

-Stajyer öğrencilerde mevcut mevzuata göre farklı bir düzenleme olmadığı sürece onlarda tatil yapacaklar.

-Tatilden sonra telafi eğitimleri yapılacaktır.

-Öğretmenler idari izinli sayılacak fakat idareciler görev başında olacaklardır.

- Adalet Alanı meslek lisesi öğrencilerimize özel olarak bir uygulamamız var. Tüm dersler için soruları yazılmakta ve soru havuzu sürekli güncellenmekte.  Öğrenciler için ücretsiz, ekranı kaplayan reklamları da olmayan bu soru havuzu uygulamasını cep telefonlarına yükleyerek evden derslere çalışabilirler.  Cep telefonundan Barkod okuyucu uygulaması ile yada aşağıdaki linkten uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Adalet Soru Havuzu

Comments powered by CComment