Yıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değilYıldız etkin değil
 

Koordinatör öğretmenlik ile ilgili mevzuatı inceledikten sonra uygulamayı netleştirdik.

  1. Öğrencilerin mesleki eğitim sözleşmesinde taraf olan kurum yetkilileri Okul müdürü ve işveren olarak Adliye adalet Komisyon başkanı,kıdemli hakimdir.Bununla birlikte personelden sorumlu Komisyon Başkanlığı Yazı işleri Müdürüne Adalet komisyon başkanı adına tüm öğrencilerin çalışma evraklarını düzenleme yetkisi verilmiştir.
  2. Koordinatör öğretmenleri rehberlik çalışmalarında günlük işletme rehberlik formlarını ve aylık işletme rehberlik formlarını kullanmaktadırlar.
  3. Günlük işletme formaları rehberlik formları öğretmenin ve öğrencinin işletme çalışma günlerine göre düzenlenmiştir. Öğrenci sayısına göre belirtilen tarihler içinde tüm öğrencilere rehberlik çalışması yapılacak o hafta için tarihlendirilmiş günlük rehberlik formları kurum yetkilisi olarak sadece personelden sorumlu komisyon işleri müdürüne imzalatılacaktır.
  4. Aylık işletme formları ise ay sonlarında yani ayın son haftası çalışma tarihleri belirtilerek yine personelden sorumlu komisyon yazı işleri müdürüne imzalatılacaktır.
  5. Günlük iş formları hafta bitiminde koordinatör müdür yardımcısına teslim edilecektir.Okul müdürlüğüne hitaben teslim edildiğine dair dilekçe yazımına gerek yoktur. Aylık formlar ise ayın son haftasının bitiminde son haftanın günlük formları ve devamsızlık listesiyle birlikte teslim edilecektir.
  6. Adliyelerde mahkeme kalem müdürlerinin işveren olarak ayrı bir işyeri sayılmaması kurumsal yapısının bir sonucudur. Ay sonlarında tüm personelin devamsızlık durumları da yine personelden sorumlu yazı işleri müdüründen alınacaktır. Kalem müdürlerinin imzalarının her hafta alınmaması gerekir. Kalem müdürleri sadece kalemlerinde çalışan öğrencilerin müdürleri olarak öğrencilerin yaptıkları çalışmaları onaylarlar. Bunun için günlük iş formlarını öğrenci yazar, müdürüne imzalatarak yıl sonuna kadar iş dosyasında saklar. Ayrıca öğrenci yaptığı çalışmaları öğrendiği bilgileri ve gizli olmayan belgeleri müdürüne göstererek dosyasında belgelendirir. Koordinatör öğretmen öğrencilerin yapmış oldukları işlerle ilgili iş dosyasını kontrol eder ve her dönem sonunda kalem müdüründen döneme ait puan çizelgelerinin doldurularak dönem sona ermeden 5 gün önce okul müdürlüğüne teslim edilmesini sağlar.
  7. Örnek dosya ve evraklar sitemizde yayınlanmadan önce burdan linkler verilecektir. Aylık rehberlik formlarındaki evet/hayır kaldırılmıştır. Güncellemeler için sitemizi takip edin.
  8. Koordinatör öğretmenlere verilecek saat belirlenirken ilgili mevzuat hükümleri incelendiğinde aşağıdaki örnek verilebilir. 3 günde mesleki eğitim gören öğrenci günde 8 saatten haftada 3 günde 24 saat çalışmaktadır. pzt,Salı,çarş ve çarş,perş,Cuma 2 öğrenci gurubu olduğuna göre o adliye toplamda öğrenciler 48 saat çalışmaktadırlar. 48 saat öğretmen alan öğretmeni sayısına bölünür farz edelim 3 alan öğretmeni var. 48/3=16 saat en az 16 saat koordinatörlük görevi verilmesi mevzuatın gereğidir. Öğretmenler farklı adliyelere gidiyorlarsa yol durumu vb. göz önüne alınarak büyükşehirlerde 20 saate kadar koordinatörlük görevlendirilmesi yapılabilir. Alan öğretmenlerinin koordinatörlük saati full olarak dolmadan başka alandan öğretmenlere o alandan koordinatörlük saati verilemez. Bir alanda koordinatör öğretmen olarak görevlendirilecek yeterli sayıda atölye, laboratuvar ve meslek dersleri öğretmeninin bulunmaması durumunda bu alana yakın alan öğretmenlerine öncelik vermek üzere diğer alan öğretmenlerine koordinatörlük görevi verilir.

Makalenin yazılmasında katkılarından dolayı Isparta Mürşide Ermumcu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet alanı şefi Ebru AĞBULUT SAĞLAM hocama çok teşekkür ederim.

Sorularınız ve görüşlerinizi ve eklemek istedikleriniz için yorumlarınızı bekleriz.

Comments powered by CComment