Adalet Bakanlığı, adli ve idari yargıda çalıştırılmak üzere 3.606'sı 4/B sözleşmeli ve 306'sı kadrolu olmak üzere toplam 3.912 Zabıt Katibi alımı için duyuru yaptı.

Adalet Bakanlığı, adli ve idari yargıda çalıştırılmak üzere 3.606'sı 4/B sözleşmeli ve 306'sı kadrolu olmak üzere toplam 3.912 Zabıt Katibi alımı için duyuru yaptı. Sınav duyurusu için tıklayınız .

Sınava başvuruda bulunacaklarda aranacak nitelikler konusunda, daha ayrıntılı bilgi vermek amacıyla Zabıt Katibi kadro ve/veya pozisyonları için yapılacak sınava başvuracak adaylarda aranacak şartları aşağıdaki şekilde ifade ettik:

2014 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS-2014); lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almış olmak.

Türk vatandaşı olmak.

Devlet memuriyetine ilk defa girecekler için; 18 yaşını tamamlamış olmak (meslek veya sanat okulunu bitirmiş olanlar için en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve kazai rüşt kararı almış olmak), 1 Ocak 1979 tarihinden önce doğmamış olmak.

Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Kamu haklarından mahrum olmamak.

Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmiyor.)

Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu (ön lisans ve lisans mezunları da başvurabiliyor) olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmiyor.)

Uygulama sınavından en az bir hafta önce ilan edilecek yazılı metinler arasından çekilecek kura ile belirlenen ve yazılı olarak adaya verilecek bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az 90 kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacak.)

Öte yandan, bir aday, aynı komisyon içerisinde yapılacak olan sözleşmeli ve kadrolu zabıt katipliği sınavlarının her ikisine de başvuruda bulunabilecek

Ekler:
Bu dosyayı indir (document.pdf)resmi ilan brosürü[ ]747 kB

Comments powered by CComment